Exlusivare badrumsskurning får man leta efter!

2009-05-21 @ 19:27:48

Stress och tidsbrist ledde till att min lägenhet såg ut som kriget och jag kände plötsligt en konstig känsla jag nästan aldrig känner: nämligen "usch här behöver städas" känslan. Badrummet kändes mest akut så jag plockade undan allt, putsade speglar, skurade handfat och toa och damsög golvet för att sedan skura. Jag gjorde dock misstaget att gå på toaletten först. Då jag reste mig upp slog jag huvudet i parfym hyllan och hörde kort därefter ett krash i golvet. Förfärad försöker jag kika ner bakom toalettstolen för att se vilken av mina älskade parfym flaskor det var som gått sönder då en stark tvålaktig doft fyller hela badrummet. Jag sniffar och stönar sedan igenkännande......Chanel No 5. Mycket riktigt hittar jag resterna av flaskan bakom toaletten.

Så nu doftar mitt badrum av Chanel No 5 och jag är sjukt bitter över att jag ska vara så förbannat klumpig hela tiden. Det var inte min favoritparfym men en tidlös klassiker och tillräkligt dyr för att jag inte uppskattar att ha knuffat den i golvet. Badrummet fick sig ju dock en skurning i exlusivaste lagret.



Hektisk dag!

2009-05-19 @ 18:20:48
06.45
Kliver upp för att hinna dusa innan jobbet, av någon anledning har farsan och brorsan tjing på dushen kl 07.00-08.00. Det finns många fördelar med att snylta på sina föräldrar, dushen är inte en av dem.

07.00
Äter frukost och dricker en stor kopp kaffe

07.20
Klär på mig och smetar på lite mascara

07.45
Ilar iväg till jobbet

12.40
Jag och Daniel har ett möte med våran handledare på Universitetet (som lämpligt nog ligger i andra halvan av Umeå från mitt jobb) kl 13.00. Kör 5km/h för fort hela vägen för att hinna.

12.57
Klarar mig med tre minuters marginal. Köper en ostsmörgås,yoghurt och en kaffe till lunch som jag slukar på 3 minuter innan jag spiller ut kaffet över mig själv.

13.00
Möte med handledare som våldtar våran uppsats. Iof helt väntat - det är ju därför man har handledning men lite jobbigt känns det att behöva ändra på så mycket.

14.00
Mötet slut, trampar på gasen och kör iväg mot jobbet (stressad över att dra ut på min lunchrast)

17.30
Slutar för dagen kör hem. Lägger mig på vardagsrumsmattan och försöker övertala Daniel att slippa kvällens vargdebatt med tanke på Derbyt men han låter sig inte rubbas. Jag får kompromissa.

18.15
Middag, slänger i mig maten, byter till kläder utan kaffefläckar för att sedan sätta mig i bilen igen.

19.00
Vargdebatten börjar. Gubbar 65+  med pytte pytte små snoppar (jag är övertygad om att alla som finner överdriven  ro och nöje i att jaga och skjuta levande djur med gevär har liten snopp - till och med family guy har poengterat detta) hetsar upp sig över existensen av Varg, Björn och Lo. Inskränkta. Jag hoppar av otålighet på stolen då klockan sakta närmar sig 20.00 - derby tid. Jag är övertygad om att under dom minuter jag missar av fotbollen kommer A.I.K. hinna göra mål.

20.00
Äntligen paus i debatten. Jag klampar ut ur lokalen som en vinglig älgkalv så snabbt som jag kan. Tur att jag har en decimeter röda klackskor så att jag går att särskilja från älgen, annars kanske någon av stofilerna skulle ha siktat på mig med sin bössa.

20.10
Slänger mig in genom dörren, sliter av mig jeans, kofta och strumpor. Häller upp ett glas kryddigt rödvin och slänger mig ner i soffan i en stor T-shirt för att avnjuta återstående 80 minuterna av derbyt. Naturligtvis har A.I.K. hunnit göra mål under den tiden jag missade och naturligtvis blir det inga fler som jag får se. Jag var för trött för att drabbas av vanlig derby-ångest. Satt mest och filosoferade över att A.I.K. hade fint passningspel, att Pavey var en väldigt ojämn spelare, log åt Mutumbas 23miljarder överstegsfinter och gav blåränderna onda ögat lite då och då.

11.00
Matchen är slut och jag skiter i morgondagens dush och ställer veckarklockan på 07.30 innan jag går och lägger mig. I min familj dushar jag inte i onödan om mornarna.


Björnspaning

2009-05-16 @ 19:45:53
I helgen befinner jag mig i Sveriges kanske minsta stad, Strömsund och hälsar på hos Viktor och hans föräldrar. Jag trodde inte att det fanns en stad som var mindre än Boden där min mormor bor med det gjorde det. Trotts detta är det ingen tråkig stad - långt ifrån. Jag blir rikligt bortskämd av Viktors föräldrar med tårta, choklad, grillat kött och haollumi ost! Häftigast av allt var igår då jag satt på bussen, ca 5 minuter innan vi var framma i strömsund fick jag nämligen se en liten björnunge genom fönstret på bussen. Den var hur söt som helst, precis som en tjock liten nalle och inte det minsta läskig. (Hade jag inte suttit tryggt bakom ett bussfönster utan stirrat in i ögonen på ungens mamma kanske jag uppfattat situationen annorlunda.) Björnar är tydligen rätt vanliga här, Viktors mamma berättade att dom i alla fall brukade se någon varje år och på lokalnyheterna var ett inslag med en ilsken biuppfödare som bad om skyddsjakt- björnarna knyckte hans honung. Sägga vad man vill om rovdjuren men jag tycker deras närvaro är berikade för Sverige och dom har lika stor rätt att vara här som alla andra. Att ha fått se ett så märkligt och vackert djur är för mig något mycket speciellt.



Time traveling

2009-05-13 @ 16:18:40

Har äntligen tagit mig tid att samla in lite bilder från Rebecca, Anna och Tess 80-tals fest. Som vanligt glömde jag själv kameran. Kvällen kändes verkligen som en tidsresa rakt bakåt i 80 talet då jag med mina axelvaddar, tupperade hår, blå ögonskugga, rosa läppar och pumps dansade till Holy Diver och Final Countdown. Jag fullkomligt ÄLSKAR 80 tals rock!

   
  
 
 



Backa bandet - Hur gick detta till???

2009-05-12 @ 12:58:03
Jag har ingen riktig aning om hur detta skedde? Att jag skulle göra någonting sådant här är ungefär lika troligt som att jag skulle betala för att städa mitt rum....Så hur gick det till??? Jag hade suttit och läst "THE BOOK" i timmar och mina ögon var röda. Det var mitt i natten då en av mina bästa vänner ringer i panik och vädjar - när en polare vill någonting så mycket fins det bara ETT svar, lojalitet före allt!

Så jag ska tro det eller ej men jag Frida Julia Nygren ska se Brittney Spears den 13 juli i stockholm - jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid tanken. Det känns inte jobbigt/tråkigt eller så bara....absurt. Men jag har alltid varit en teater apa så jag tror jag kommer smälta in fint. Vara en ulv i fårakläder, ryckas med i stämningen och observera hur dom "normala" människorna beter sig då dom går på konsert. Kvinnan e sjukt snygg - synd bara att jag inte är lesbisk men jag får glädja en kompis och det kommer finnas strippande killar på scenen.



Lite komiskt i efterhand då man får standard frågan "Vilka har du sett live?" Och så ba "Få se nu, Iron Maiden, Metallica, Judas Priest, Guns'n'Roses, Whitesnake, Helloween, Dragonforce, Motorhead, Sabbaton, Satyricon, Edguy, In flames, KISS, Cradle of filth och....Brittney Spears!"


Fridas kuckelimuck medicin

2009-05-11 @ 09:38:19
Har ni som jag råkat ut för en otäck förkylning, halsont, snuva eller huvudverk i olämplighetens tid just då ni ska göra något roligt? Förtrösta icket kära vänner, jag har kokat ihop den ultimata kuckelimuck medicinen - sprängfylld med vitaminer, antioxidanter, mineraler mm som hjälper celler att återförnya sig, tar död på bakterier och gör en frisk på nolltid.

FRIDAS KUCKELIMUCK MEDICIN
2 matskedar whiskey (gin funkar i nödfall)
Ett granatäpple (världens nyttigaste frukt)
1½ deciliter frysta blåbär
3 bitar marabou premium 86% kakao (Ju mörkare ju fler antioxidanter)
1 tesked grönt te med aloevera
30 droppar enchina force
En röd och en svart godisfisk

GÖR SÅHÄR
Dela granatäpplet på mitten och skrapa ut fruktköttet i en mixer. Tillsätt blåbär, choklad, te, encina force samt den svarta och röda fisken. Se till att sätta på locket ordentligt och jag menar det, annars kan olyckor ske i köket (Inga komentarer). Håll därefter fast i mixern för allt vad du är värd så den inte flyger iväg då du slår på den på högsta effekt. Vänta tills innehållet är riktigt strimlat och förvandlats till en trögflytande vätska med små små bitar av choklad, lakrits och jordsgubbsfisk. Häll upp i ett glas, tag en sked och ÄT. Avsluta med att hälla whiskeyn i ett glas och gurgla ordentligt så att det bränner i halsmandlarna innan du sväljer och låter whiskeyn elda nedför halsen.

Naturligtvis har jag testat detta - med framgång för min förkylning


I should have paid attention.....

2009-05-05 @ 17:58:55
Då min bästa kompis hävdade att dom förbannade böckerna var så sjukt bra, att alla hon kände som läst dem blev besatta ryckte jag mest på axlarna. Hade ingenting att göra igårkväll så jag bad henne maila mig dem.... De skulle jag aldrig ha gjort med en kommande B uppsats och allt. Den förbannade människan hade rätt, texten är förhäxad. Igårkväll satt jag och läste, tänkte att jag skulle gå och lägga mig senast halv elva, sköt upp det till halv tolv, sköt upp det till tolv, sköt upp det till ett, sköt upp det till två....halv tre sved mina ögon så mycket att jag inte kunde fortsätta så jag somnade och drömde om boken.. Vaknade och slog på datorn...Damn I have to snap out of it, måste iaf prioritera skolan först. Typ skriva en sida - sen läsa.


Oväntat slut

2009-05-03 @ 14:11:30

Valborg blev en minnesvärd kväll på många sätt med ett oväntat slut. Vi var ett gäng som grillade och åt hemma hos mig innan vi begav oss upp till universitetet där vi tråkigt nog splittrades upp ganska fort då det är svårt att hålla ihop en så stor grupp. Jag och Viktor drog till rött där vi hängde med Jen, Emmy, Karin, Stefan, Mathew, Collin och Linus. Emmy skulle jobba, Viktor plugga och dom övriga skulle ta en lugn kväll, men jag och Karin var in the party mood så vi beslöt oss bara sådär för att dra in till rex. Inne på Rex träffade vi ingen mindre än Johan Renborg och Henrik Skyffert, ni vet männen bakom Killinggänget som vi sedan hängde med resten av kvällen. Riktigt kul att ha umgåts med dom, vi diskuterade bland annat glidflygning, dykning och tjeckiskt öl. Tror ni mig inte???? Jag skulle inte heller tro mig om jag inte hade bildbevis.



-Info-



-Hej jag heter Frida och bor för tillfället i Umeå där jag studerar till Journalist. På min lediga tid gillar jag att dyka, se fotboll och umgås med vänner. Den här bloggen handlar om mig, mitt liv, min katastrofala klumpighet och min vardag. Välkommen!

-Kontakt: [email protected]

-Kategorier-

-Arkivet-

-Länkar-

-Translate-

-DesignBy-