Musik - She's the Wo-man

2008-09-30 @ 21:50:18
Kära läsare nu får ni privilegiet att även avnjuta bra musik till min blogg såhär på tisdagskvisten! Nej naturligtvis är det inte jag som är så teknisk (jag har alvarliga problem med att byta glödlampor) utan jag har snyltat på miss teknik 2008 Annica <---she is the WOMAN, så det är henne ni och jag får tacka. Hon är helt enkelt kanske bäst.......

Tack Annica

 <--- Miss teknik och jag i 8:e klass (Vi var mogna redan då)


Tillbaka till friheten

2008-09-30 @ 15:53:22
Äntligen är jag klar med den jävla loggboken (som typ i själva verket är en tenta) Äntligen får jag börja leva igen. Jag har suttit instängd hela helgen och skrivit och kämpat för att bli klar (dvs jag var pank och kunde inte dra ut) Dock har jag verkligen kurerat mig den här veckan. Tränat i massor, badat skumbad, gjort hårimpackning, druckigt mycket vatten och bara ätit nyttigt (förutom en pizza och en häägendazs jordgubbsglass)
Nu har jag pengar och ledighet och det kryper och hoppar i kroppen på mig att utnyttja detta. Imorgon ska jag på stan med Em och unna mig lite välförtjänt shopping innan jag på kvällen planerar att gå in i dimman tsm med några klasskompisar. Skål på er!



Angående brorsan går rehabiliteringen frammåt. Då jag inte lyckades hacka hans lösenord till datorn sneakade jag in då han glömt logga ut och deletade all Eddie Meduza. Då jag ändå var i farten passade jag på att ta bort lite annat skräp som 50cent och liknande.


Det fins hopp om Oskar

2008-09-28 @ 20:21:50
Ärade läsare, jag vet att ni varit mycket oroade över min lillebrors "bli raggare" funderingar. Därför glädjer det er säkert att höra att jag under helgen vidtagit extrema åtgärder för att återigen leda in min förledda lillebror på livets rätta vägar och det verkar ha gett resultat. Jag har delvis känt att den här raggarperioden var mitt fel, att jag inte spenderat tillräckligt mycket tid med honom utan låtit honom umgås med vilket "slödder" som helst. I fredags hade vi en riktig grabbkväll jag och brorsan. Jag vet att han gillar Jonny Cash, något jag vill uppmuntra i förhållande till raggarmusik så jag lärde honom spela I've got stripes på gitarr. Sedan bjöd jag honom på lite JD och Jäger för att visa min vänliga inställning och så åt vi chirre och dirre och såg fotbol factory. Kvällen avslutades med att vi raderade all Eddie Meduza från hans mobil och jag erbjöd honom låna min nya metallica skiva.

Det är förstås viktigt att forstsätta se till att han håller sig på rätt bana. Så fort jag lyckats hacka hans lösenord på datorn ryker all opassande musik och då han fyller år ska han få en fin skiva, nya sneakers eller kanske en Ed Hardy tröja.


Obs skulle någon som inte känner mig läsa detta vill jag poengtera ironin i det hela och att jag inte är någon fanatisk rockare/fotbollshuligan utan en kärleksfull syster och min bror får utvecklas och bli precis vad han vill......utom raggare, hipphoppare, djurgårdare och jehovas förstås.


Led Zeppelin turné!!!!

2008-09-26 @ 17:37:49
Jag läste precis att Led Zeppelin ska turnera sommaren 2009. LYCKA säger jag bara. Jag ska ha en biljett oavsett pris och plats. Jag skulle äta spindlar för att få se dem live..


Var har det gått snett?

2008-09-26 @ 09:02:56
Hur kunde detta ske? Vad har jag gjort för fel? Har jag inte lärt honom allt jag kan om livets mysterier. Har jag inte gjort allt för att fostra honom till att växa upp och bli en hygglig respektabel människa

Lärt honom att alltid spänna axlarna då du går på stan i stockholm (så om någon idiot stöter in i dig är det den som får ont)
Lärt honom att han kunnat äta hur mycket godis han vill med mjölktänder och gratis tandvård.
Klippt sönder och spolat ner en malmö FF tröja han en gång hade i sitt rum.
Dragigt med honom på Norra stå då han endast var åtta år.
Lärt honom ta några ackord på gitarren.
Bjudit honom lite på öl så att den dagen innom snar framtid han börjar festa är han inte helt utelämnad.
Skrämt skiten ur killarna som jagade honom då han åkte inlines som liten.
Eggat honom med Scorpions, Guns'n'Roses, Dio, Alice Cooper, Metallica, Whitesnake, Led Zeppelin, David Bowie, Judas Priest och så vidare.
Gett honom bra och fina skivor i julklapp.
Lärt honom köra mopped då han bara var 13 för att öva sig.
Lärt honom vikten av att det viktigaste är inte att vinna utan att ta hem segern och komma först i mål.
Lärt honom tjejspråket dvs hur man talar till en kvinna för att inte råka föroläpa henne.
Lärt honom simma och våga vara under vatten.
Lärt honom det viktiga med kaffe.
Tvingat honom till att se finalen i fotbolls VM.
 
Ja jag har verkligen gjort allt men tydligen inte tillräckligt. Vad har jag gjort för fel då han på allvar funderar över att börja läsa fordon i vännes och bli raggare? Igår spelade han Eddie Medusa på mobilen, mest för att reta mig men bara det faktum att sådant skräp vistas i hans telefon är förskräckligt. (Och jag kommer ta första tillfälle i akt att knycka hans telefon och göra mig av med oväsendet). Vem, o vem har hjärntvättat min käre bror på detta vedervärdiga vis? Jag har förklarat för honom att om han blir raggare kommer jag inte längre betrakta honom som en medlem av det ädla Nygrenska släktet. Jag kommer kapa hans gren, sudda ut honom från familjeträdet och göra honom arvslös och utstött. Förpassa honom till att sova på parkeringen om ens det. Min egen bror raggare, detta måste förhindras till varje pris. Han måste ta sitt förnuft till fånga!


Hurtbulle???

2008-09-25 @ 17:01:08
Jag har varit rå taggad på att komma igång med träningen och har hurtat hela veckan men.......Igårkväll gjorde jag typ världens sjukaste grej. Jag hade sett matchen på Olles och var igång så jag beslöt mig att stanna med de andra. Klockan halv två bestämde jag mig för att det var dags att gå hem så inte pirayan skulle slita mig i köttstycken. När jag vandrar längs vägen hem från stan slår det mig hur långsamt det går och gå. Jag kom ju aldrig fram i den här snigeltakten så att jag fick gå och lägga mig. Så vad får jag för mig? Jo jag börjar springa (I klackstövlar och klänning) och springer hela vägen hem. Jag kände mig som värsta elitstjärnan, förundrad över hur bra kondis jag hade fått jag blev aldrig trött. Nu i efterhand kan man ju fråga sig hur graciöst detta egentligen såg ut. Jag lovar att jag hittar en film på youtube där jag stövlar fram som en älgkalv med armar och ben åt alla håll och kanter.


Idag

2008-09-24 @ 16:30:29
Idag gick jag med Daniel på stan. Det värkte förskräckligt i mina vader efter all träning men jag håller på bli en lite hurtbulle. Jag hade planerat att köpa något på MQ då jag har en 150kr rabattcheck där men jag hittade inget som föll mig i smaken. (I alla fall inget under 1500kr som föll mig i smaken)  Det slutade med att det inte blev något klädköp utan Metallicas nya skiva. Jag har hört väldigt blandade åsikter om den. Somliga säger den är otroligt bra och andra att den är värdelös så nu blir det upp till mig själv att avgöra.
Vi (eller snarare jag) käkade lunch på Whaynes (Danne fikade bara). Jag åt en beagle med oliver och drack något (supernyttigt som expediten hävdade) grönt te på destilerat vatten och granatäpple, det var gott jag älskar Whaynes. Nu har dom kommit med värsta Ned Flanders varma chokladen toppad med vispgrädde marschmallows och choklad. Gott.

Jag försökte förgäves övertala Danne att hänga med och se fotbollen ikväll innan jag gick.
Jag: Men Daniel är du säker på att du inte ska med
Daniel: Ja jag är säker, vet du hur mycket kurslitteratur vi har till imorgon. När hade du tänkt läsa den?
Jag: Ääh, vad är roligast, fotboll och öl eller gammal dammig kurslitteratur?
Daniel: Det är väl klart jag vet vad som är roligast men man måste ju prioritera, jag får bara ångest om jag halkar efter i plugget.
Jag: Ja det är ju prioritera jag gör! Roligt framför tråkigt, häng meeeed!
Daniel: Haha HEJ DÅ Frida


Work out

2008-09-22 @ 18:36:34
Snart bär det av till IKSU, jag håller på försöka komma igång med träningen igen men det märks att jag är otränad. Sist jag hade kört core kändes det som knivar som skar in i magen på mig varje gång jag reste mig upp eller skrattade. Men det brukar bara vara första veckorna som är jobbiga fysiskt och sen blir det bara skönt. Framförallt behöver jag energi känner jag. I Onsdags drog jag och simmade 40min efter skolan och det var hur härligt som helst. Jag var nästan ensam i den stora bassängen och då jag var klar kröp jag ner i bubbelpolen och myste ett tag tills bubblorna försvann - fler sådanna dagar tack!


Haha

2008-09-21 @ 20:10:12
Som sagt skröt jag en del om min krona i fredags. Hittade nyligen denna bild, ser jag pinsamt nöjd ut eller vad? (Jag är hon i krona och rosa klänning) Ba "Hahaahaha jag är bäst, suckers"


  
  
  


Invigt etta och TÖRTELS rules

2008-09-20 @ 15:22:00
Jag hade en så sjukt rolig kväll igår. Tack alla

Sittningen var jättetrevlig med god mat gott sällskap och mycket underhållning. Jag dog av skratt flera gånger under kvällen. Supernollorna hade det snyggaste spexet med sin egen skrivna låt till faddrarna. Viktor blev utsedd till årets nolla och MIN GRUPP (ja jag är så sjukt stolt) TÖRTÄLS blev utsedda till årets bästa grupp. Vi fick rosa glittriga princess kronor med törnrosa, askungen och snövit på. Jag behöll min under hela kvällen och tre personer försökte köpa den av mig (No way) Jag kanske kommer ha den på mig hela året...
Stefan fyllde 25 samma kväll så efter 11 var jag tyvärr tvungen att lämna min underbara MKV klass och bege mig till Ålidhem. Ja altså det var ju ingen som tvingade dit mig utan jag ville faktiskt säga grattis och så fick jag ju rejva med Emmy  :P
Hemma hos Stefan var det många och underliga människor. Ida hade svarta chokladcigaretter, Danne fick Em att bokstavligt talat slå volter i köket och en kille sprang runt med bullar. GOTT. Strax efter 12 drog vi ut på Corona och jag och Emmy intog dansgolvet som de stjärnor vi var. Tyvärr är ju corona världens köttmarknad så man fick inte vara ifred för fem öre. Jag var nära att slå ner en kille på dansgolvet som tafsade på mig.(seriöst tror killar att någon tjej uppskattar sånnt?) Skulle haft V med mig :( Men jag hade ju Em att låtsas vara lesbisk med och så kom min kompis Emil förbi och rejvade med oss så då fick jag vara lite mer ifreed. Kvällen var i stort sett lyckad och vi hade hur kul som helst.

Jag hade ingen kamera med mig men förhoppningsvis lyckas jag knycka lite bilder av dom andra som kommer upp sen.


Memo till mig själv inför nästkommande vecka

2008-09-19 @ 16:17:21
Denna vecka har jag nått en hel del insikter jag ämnar ta med mig för att undvika obehagliga och pinsamma historier nästa vecka.

1. Fråga aldrig någonting under Kennets föreläsningar, hur simpel frågan än kan tyckas vara
2. Läs aldrig kurslitteratur då du är full
3. Ta alltid med musik eller öronproppar samt en näsklämma till bussen
4. Ta aldrig en sömntablett då du ska upp tidigare än 12 dagen därpå
5. Drick aldrig alkohol senare än 12 på kvällen om du ska upp före 12 dagen därpå
6. Inbilla dig aldrig att du är vältränad då du inte tränat på månader


Underbara morgon - eh, nej

2008-09-17 @ 17:46:07
Jag vaknar, rummet är mörkt. Jag är törstig, grymt kissnödig och huvudet dunkar. Förmodligen ska jag upp om ca tre timmar. Underbart. Jag dricker ett stort glas vatten, kissar och släpper ner två tre i ett vattenglas jag alltid har vid sängen i nödfall efter utekvällar. Trött som in i helvette och huvudet bankar men inte gå det att sova. Efter två timmar lyckas jag somna bara för att bli väckt ? timmar senare av min alarmklocka.

Kläder, tänker jag, man måste ha kläder på sig då man går ut. Faaaaaaan vad jobbigt. Få se nu, KLÄNNING! det är så enkelt det kan bli. Allt i ett plagg.
Mat, tänker jag, man måste ha mat innan man går ut för annars blir man hungrig. Faaan vad jobbigt. FIL! Fil är enkelt att göra, massor av fil så blir jag mätt.
Kaffe, tänker jag, järnan behöver kaffe för att klara av någonting mer avancerat. Kaffemaskinen är trasig. Faaaaaaaaaaaan vad jobbigt. Jag har bryggkaffe kvar sedan igår. Hälla i en kopp, in i micron. Dricka.

Universitetet, måste ta mig till unniversitetet. Bilen är på verksatn. Bussen? Får låna farsans bil. Kör som i trans (utan att köra över någon) och fördömmer vem det nu var i min grupp som bestämde att vi skulle ses klockan 10. Dyker upp i tid och sitter mentalt efterbliven vid cafét i Hum huset tills fotboll kommer på tal. Då talar huvudet automatiskt. Naturligtvis glömmer jag bort att jag ska träffa Christian som har med sig mitt vin så stackarn får vandra runt som en alkoholist på skolan.

Efter mötet åker jag hem och sover och då jag vaknar igen funkar huvudet tack och lov. Nu ska jag plugga och sen drar jag till IKSU och tränar. Jag måste ju ha muskler om någon får för sig att gräva ner mig utomhus på fyllan igen :p Mina magmuskler är inte att leka med innom snar framtid ;)


Antifotbollsfaddrar???

2008-09-16 @ 15:20:52
Det här med nollningen är jättekul och vi har assköna faddrar men jag undrar VARFÖR dom envisas med att lägga alla våra insparks-aktiviteter så att det krockar med en massa viktig fotboll. Förra MKV festen låg under VM-kvalet och nu då Champions League äntligen drar igång så ska vi ha grillkväll. Lite typiskt är det allt för jag hade velat se Chelsea ikväll


Inredningstips - snygga tavlor

2008-09-15 @ 14:51:37
Att jag har en förkärlek för Liselott Watkins är väl knappast någon hemlighet. Dels för att hon är en fantastisk stylist med en skön retro känsla men främst för hennes härliga teckningar. Bland annat är det hennes illustrationer som pryder min bakgrund här på bloggen och två av hennes bilder har jag dessutom förstorat upp på canvassväv och satt upp i mitt sovrum.

Om du oxå gillar Liselotts illustrationer föreslår jag att du köper Elle där dessa fina bilder är en del av smyckesmodet.
   

Bara att klippa ut och rama in. Elle club har dessutom ett erbjudande just nu där du kan köpa fyra av Liselott illustrationer singerade av henne själv för 2300kr st. Jag hade garanterat beställt om jag inte var fattig student.


Ett knivigt val?

2008-09-13 @ 12:21:23


Krypa ner i badet med en kopp kaffe och senaste nr av ELLE.....vs...... 285 sidor av Kavaj Kennets kurslitteratur till på måndag???
Svårt val? NOT
Ja jag vet vad jag borde välja


Red Wine

2008-09-11 @ 23:36:11
Jag vet inte om jag borde låta mina bilder tala för sig själlv. Gårkvällens MKV fest var sjukt skön och fullkomligt galen. Innan kvällen tog slut hade jag och Danne styrt upp med balongsnoppar i taket, jag och Elin lånat en hantel och ett gossedjur av en främmande kines, jag plåtat en piraya (inte morsan dårå), lånat partyslipsen och försökt mig på att snacka norska :P

   
   
   
   
   


Kan alla jäkla färgmissfoster sluta ringa hit om mornarna?

2008-09-07 @ 11:55:20
Vi har tydligen fått överta ett över tio år gammalt nr från en färgaffär och nu när folk vill måla om sina hus får vi kanske 3-4 samtal i veckan.

Imorse, jag är dödstrött och sitter som en zombie med mitt kaffe... Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

-Hallå det är Frida
-Hej jag ska måla om mitt hus och undrar om jag ska blanda H43KL med H55SM för att få rätt nyans för förut hade vi H44SM men det blev för ljust.
-Öh jag har ingen aning, det här är ett privatnummer du måste slagigt fel.
-Nej det står det här nummret på min burk. Får jag tala med din chef?
-Visst kan du få nummret till min chef men jag tvivlar på att hon vet någonting om färgblandning.
-Jaha men var ska jag ringa då, det står det här nummret på min burk?
-Ingen aning, kolla eniro eller hitta.se???
-Finns det inte i telefonkatalogen?
(Djupt andetag) -Du får väl kollla.
KLICK

Nästa person som ringer finns det risk för att jag ger mycket goda råd i färgblandning. Ba -nej nej men du ska inte alls ha L2GG4D det är 99HJ0P som ger den rätta nyansen. Inte nog med att somliga blir riktigt oförskämda i telefonen, det är ju knappast mitt jobb att leta reda på rätt nummer åt dem.


Att bli vuxen kvinna

2008-09-06 @ 18:10:43

Det är jobbigt att tvingas inse att man måste växa upp och anpassa sig. Att måsta lära sig deklarera, skaffa e legitimation och sätta alla lönebesked i mappar. Att måsta planera sin tid och sin ekonomi. Att skaffa veckarklocka och skriva in allting man ska göra i en almanacka. Sådannt som alla människor gör. Men om man aldrig har gjort det förut - då är det svårt. Jag känner mig inte redo för det fullständiga vuxenklivet än med fullt ansvar. Helt plötsligt finns det regler och normer med hur man får uppföra sig och vem man får umgås med. Det känns orättvist. Helt plötsligt får jag inte umgås för mycket med mina killkompisar för det "ser inte bra ut". Att jag trivs jättebra med en människa och har kännt den hela livet och vi har hur kul som helst ihop spelar ingen roll eftersom vi inte har samma kön. Varför är det så? Och hela tiden måste man vakta tungan och sitt uppförande för rätt var det är borde man förstå att vad som för mig är en komplimang för någon annan är en förolämpning eller så har man trampat någon på tårna fast man egentligen alls inte menade det.

Allt var så mycket härligare på dagis. Då man lekte och pysslade hela dagarna. Då någon annan såg till att man fick kläder och mat. Då flickor och pojkar krigade tillsammans i sandlådan och då ord betydde det dom betyder.

Till råga på allt elende är det en och en halv månad tills jag får träffa min soldat igen. Jag saknar honom redan :(



Mental seghet och saknad

2008-09-04 @ 21:54:56

Idag har jag varit seg i huvudet hela dagen. Inte ens kaffe har hjälpt. Det är så mycket nya intryck att hjärnan blir liksom mentalt trött. Igår hade jag en sjuhelvettes migrän som höll i sig ända in på kvällen och jag tillbringade större delen av dagen i min säng där jag fokuserade på att inte kräkas. På kvällen hade vi en klassmiddag men jag valde att vara med Viktor istället då han åker idag. Det var jättemysigt, vi köpte massa godis och såg stardust, sen gick vi en långpromenad. Jag kommer sakna honom så mycket då han åker. Det är ju inte bara att åka och hälsa på då någon är i Africa. Men en och en halv månad är ju ingen evighet. Kanske är det bra så jag hinner komma in i studentlivet lite. Det känns iaf som om jag har valt helt rätt linje och jag har mött så otroligt många härliga människor på bara fyra dagar. Jag tror jag kommer trivas som student bara jag får tid att landa lite.

(Idag spillde jag ut kaffet för första gången i nya klassen. Det förvånar mig att jag klarat mig från det tre dagar, Jag måste fått bättre balans, peppar peppar)

Imorgon har jag min första riktiga föreläsning så nu ska jag averka den textdel som återstår av den 50 sidiga litteratur jag ska läsa. Döden men jag vågar inte dricka mer kaffe idag. Det kommer sluta med att jag sitter och knaprar effedrin till kaffet i vinter för att hjärnan ska stå ut. Nej gud så skönt det ska bli med helg. Bara slappna av, släppa allt och glida in i dimman!  



Update

2008-09-01 @ 17:46:40
Jag ber verkligen om ursäkt för min dåliga uppdatering. Jag har haft väldigt mycket i görningen på sistone och inte haft tid och blogga. Det har varit förberedelser inför min kursstart, kompisar och så har min soldat varit hemma på permission :).
Nåå vad har då hänt mig på sistone.
I Fredags överlevde jag Droskan trotts den skenande apcirkusen och bemästrade att ta mig hem.
I Lördags överlevde jag en avkapad NAGEL i min cosmopolitan på Corona
I Söndags överlevde jag min bakfylla
Idag överlevde jag min första dag som student trots en galen mördargeting.
Imorgon planerar jag att överleva den första insparken.


-Info-



-Hej jag heter Frida och bor för tillfället i Umeå där jag studerar till Journalist. På min lediga tid gillar jag att dyka, se fotboll och umgås med vänner. Den här bloggen handlar om mig, mitt liv, min katastrofala klumpighet och min vardag. Välkommen!

-Kontakt: [email protected]

-Kategorier-

-Arkivet-

-Länkar-

-Translate-

-DesignBy-