Går det att stoppa tiden ett tag?

2010-01-25 @ 21:33:34
Hela världen bara snurrar allt fortare. Ny lägenhet, flyttlådor, laga mat, tvätta, handla städa, ny klass, plugga inför tenta, grupparbete, träning, familj, vänner, förhållande, mig själv - tiden räcker inte till. Jag skulle behöva tredubbla mig själv för att hinna allt jag vill. Om jag bara visste vad jag ville. Magkänslan är inte till någon som helst hjälp - det enda den gnäller om är choklad. Som vanligt svarar min kropp med feber då det blir för mycket påfrestningar. Jag var och tränade bodycombat på IKSU ikväll då lederna värkte mer och mer och jag blev allt varmare. I slutet av passet höll jag på att grillas, huvudet snurrade och huden brändes - jag insåg att jag hade feber och gick hem.

Ett piller, lite vatten och en god natts sömn gör nog susen. Feber är något jag verkligen inte har tid med just nu.


"USCH JAG VET VAD DET DÄR ÄR"

2010-01-23 @ 21:34:39
Kära vänner, jag håller som bäst på att flytta och börja ny klass (jag har haft ett liv) så updateringen har varit sisådär. När man flyttar och är ensam bland lådor och stök är det bra att ha en kompis till hand som kan upplysa en om äckliga och värdefulla saker.

Frida: (stolt röst) Vill du se min kleptomanlåda?
Emmy: Okej
Frida: (häller ut lådans innehåll på golvet) Här är allt jag kleptat i fyllan under det senaste året
Vi kollar på en skabbig nyckelring, 5 drinkpinnar, en tuggummiförpackning, en kritsten, en jättestor nöt, ett armband i en rund plastburk, en läskig lila slemmig grej med tentakler, några korkar och en blågrön liten kloss....
Emmy: (Tar upp klossen) Vad är det här?
Frida: Ingen aning, någonting som jag hittat på fyllan, jag tror att det kanske är en sån där man slipar biljardköer med.
Emmy: NEJ UUUUUUURSCH, JAG VET VAD DET DÄR ÄR!!!!!! (Springer iväg och tvättar sig om händerna)
Frida: Vad då? Säg?
Emmy: Det är en sån där sten som ligger inne på killtoaletterna i pissoarerna för att det inte ska lukta urin. Den är säkert full med kiss.

"mmmmm kiss" säger Frida och lägger tillbaka den i lådan.


Hej ska vi hångla?

2010-01-15 @ 17:52:35
Igår skämde jag ut mig själv igen. Eller jag skrämde i alla fall livet ur en stackars 14-16 årig tjej.

Jag och Emmy hade varit på IKSU och tränat. I omklädningsrummet stod hon och skröt med sina biceps. Hennes biceps är större än mina så jag skröt med att jag kunde rulla tungan på mitten vilket inte hon kan. Sen vek Emmy tungan på ett annat mycket klurigt sätt och jag försökte härma. Snart stod vi båda framför spegeln och gjorde alla konster vi kunde med tungorna. Efter ett tag gick vi tillbaka till skåpet och just som vi stod där och skulle klä på oss jackorna så kändes det som om jag lyckades med det kluriga "tungtricket". Förtjust sprang jag runt hörnet mot spegeln ivrigt viftande med tungan utanför munnen..........Bara det att platsen framför spegeln var inte tom längre, utan där stod den 14-16 åriga tjejen och tittade skräckslaget på mig innan hon liksom backade därifrån.



Vi komplicerar varandra så bra

2010-01-14 @ 15:06:12
NEEEEEEJ var min första tanke då alarmet på mobilen väsnades 07.30 imorse. Jag hann aldrig dricka något morgonkaffe vilket kaffemonstret inne i mig påminde mig om på busshållplatsen. Det gjorde mig seg och fick mitt huvud att dunka lätt. Dessutom var bussen försenad och det var 15- grader. Mina läderkängor blev snabbt iskalla och jag ställde mina fötter på Viktors fötter. Sen höll jag i honom runt midjan medan han började gå omkring, dansa och marschera med mig på sina fötter. Jag blev som en barn igen, överförtjust i nostalgin - precis så brukade alltid pappa göra med mig då jag var liten.

Då man själv är som en lövhög för vinden, spontan, impulsiv och oberäknerlig är det ibland skönt med en kille som är så lugn och jordnära. Viktor vill tyvärr inte hoppa fallskärm eller dyka med mig, men han är en riktigt bra kompis. "Vi komplicerar varandra så bra" som han brukar säga :P. Igårkväll slog vi av TV:n och så låg vi och pratade i flera timmar. Jag har nog aldrig haft en sådan personlig konversation men en kille förut. Om man inte räknar med Daniel, Marcus och Oscar men dom är ju inga pojkvänner, mera som bröder. Särskillt Oskar - som är min bror på riktigt........



Måste....strukturera.....upp.....livet......

2010-01-12 @ 21:01:01
Aaargh var har jag lagt almanackan jag fick i julklapp? Borta, precis som allt annat jag någonsin petat på.

Om mindre än två veckor flyttar jag till en ny lägenhet och jag har inte packat ett klädesplag, inte en ljusstake, inte en bok - inte ens min tandborste.
Om mindre än en vecka börjar jag i en ny klass och jag har inte ens kollat på hur mitt nya schema ser ut, när jag börjar, i vilken sal jag ska vara.

Och så var det förstås det här med: CSN lån, bostadsbidrag, en visdomstand som växer snett och måste tas bort, en kommande 50 års fest, en inflyttningsfest, kolla på utbildningar inom marinbiologi och fysik - boka tid hos en studievägledare, kolla upp vilka helger jag jobbar och säkert massa mer som jag har hunnit glömma vid det här laget.

Jag måste hitta den förbannade almanackan nu, häfta fast den i min arm och skriva, skriva, skriva i den!

Jag vill vara tillbaka med Karin i Egypten och dricka julmust genom snorkeln.


VILL.....INTE......VARA.......VUXEN


På fredag ska jag tack och lov in i dimman med Daniel, om jag nu hittar den förbannade boken tills dess.



I've done it again - Åh förrvirrning

2010-01-11 @ 22:00:13
Jag har en fruktansvärt irriterande tendens att bara vara kapabel till att lägga motivation till sådant jag är intresserad av. Tycker jag att någonting är intressant finns ingen hejd på motivationen, jag kan plugga/slita outtröttlig i timmar. Tycker jag däremot att det är ointressant blir jag till en lealös klump oförmögen att röra mig. Energimängden som går åt till att göra någonting tråkigt gör att jag sedan inte orkar lyfta ett finger resten av dagen.

Idag borde jag ha läst om Massmedier och kommunikation
inför kommande seminarium. Men istället har jag nu ägnat fyra timmar åt att läsa om kvantfysik, relativitetsteorin och elektromagnetisk strålning. Synd bara att vi inte har seminarium på det....

Jag vill inte läsa mer om massmedier och kommunikation, jag har redan läst MKV (Media och Kommunikationsvetenskap) ett år. Det känns som att det enda journalistutbildningen gör (några undantag finns väl skall erkännas) är att plagiera kurslitteraturen och föreläsningarna från MKV fast i sämre version. Har man haft en hel bok, flera föreläsningar och en uppsats på 30 sidor inom diskursanalys är det fruktansvärt frustrerande då någon anser sig ha "förklarat" begreppet diskurs och vad en diskuranalys är på två minuter.

På samma sätt anser jag mig verkligen inte ha förstått relativitetsteorin och kvantfysiken på 4 timmar. Men jag har fått en uppfattning om vad det handlar om och ett ännu större intresse av att veta mer. Jag har inget intresse av att slösa tid på att läsa om och upprepa sådant som jag redan läst och förstår. Vad är vitsen med det? Egentligen skulle jag villja läsa fysik, biologi, kemi och teknik. Kunna förstå hur min omvärld är uppbyggd in i minsta lilla kvark. Förstå hur allt fungerar och hänger samman.


Hemma igen

2010-01-07 @ 17:08:55
Hemma från egypten igen, känns tungt. Resan var underbar, jag har solat badat, snorklat, festat och så dykt förstås!
Det första jag gjorde var att bada med min mobil i röda havet. Klantigt men det har samtidigt varit ganska skönt att leva en vecka totalt obrydd i vad klockan är eller vilket datum det är.

Jag och Karin träffade tre as sköna svenska killar som vi hängde med därnere. Det är inte lätt att vara Svensk i Egypten, precis allting man gör är väldigt "insulting". Tillexempel så bör man absolut inte bada i polen (eller havet) efter att det blivit mörkt, man bör inte skratta för högt, man bör inte dricka alkohol ofentligt (helst inte överhuvudtaget) och man bör inte använda mer än en rulle toapapper om dagen. Naturligtvis gjorde vi allt detta....

Lite bilder









Dykningen var najs! Vi hade en instruktör som såg ut som Snoop Dog, han var mer lik Snoop Dog än Snoop Dog själv till och med. Djupasr var vi nere på 21 meter tror jag. Första dyket så såg jag en haj men, annars såg vi inte så mycket coolt, en rocka och en drakfisk som jag hittade. Andra dyket hade Snoop Dog med sig en undervattens kamera och filmade så vi fulade oss mest och gjorde konster och byggde mänskliga pyramider under vattnet. Jag hade tänkt lägga upp den, vi betalade för CD:n med filmen men snubbarna levererade den aldrig till vårat hotell.


-Info-



-Hej jag heter Frida och bor för tillfället i Umeå där jag studerar till Journalist. På min lediga tid gillar jag att dyka, se fotboll och umgås med vänner. Den här bloggen handlar om mig, mitt liv, min katastrofala klumpighet och min vardag. Välkommen!

-Kontakt: [email protected]

-Kategorier-

-Arkivet-

-Länkar-

-Translate-

-DesignBy-