Min vecka

2008-06-24 @ 17:04:43
Tiden går så fort när man är vuxen. Igår tog jag studenten, imorgon ska jag till belgien, nästan iaf. Tur att jag inte mognar lika snabbt som tiden. Jag misstänker att min mamma börjat skämmas för mig då vi går ut. I veckan högg jag tag i en jättegurka inne på ICA som jag valsade runt med medan jag sjöng "Här dansar herr gurka" och igår då vi gick på stan hoppade jag med mina gummistövlar i så många vattenpölar jag kom åt. Morsan blev irriterad men vad är vitsen med gummistövlar för vuxna om vi inte oxå får hoppa i vattnet. Det ÄR kul  jag lovar!

Igår kväll blev jag bjuden till Daniel på middag det var sjukt gott och så slapp jag laga mat själv. Imorgon åker jag till Grasspop metal meeting. Då ska det hoppas sönder till bra band. Alla ni där hemma jag är i Belgien tills på Tisdag så skicka inga sms då för jag får betala jättemycket eftersom mitt abonemang befinner sig utanför sverige. Jag måste ha pengar så jag kan ringa min mummy då och då. Hon blir så orolig om jag inte gör det!

Bilderna kommer väl på Onsdag om en vecka kan tänkas. Nu blire kaffe och pangkakor för min del och eftersom jag ska svälta i belgien i tre dagar kanske jag ska unna mig en förpackning häägendazz jordgubbsglass.


Paniken

2008-06-20 @ 11:29:34

Om ett par timmar har jag bjudit hem en massa folk. Det skulle bli najs, solen skulle skina och vi skulle sitta ute och grilla. Nu öser regnet ner och fortsätter det så här är varken sitta ute eller grilla ett alternativ. Så vad gör man för middag med en massa grillmat utan grill? Fläskfilén går ju alltid att göra något av men vad ska jag göra av majsen,paprikan,löken och champinjonerna??? :S Får väl ta och rosta dom i ugnen och hoppas det blir gott. Men men man får helt enkelt göra det bästa av situationen. Det blir nog trevligt ikväll ändå. Jag kan ju alltid vänta med maten tills vid åtta då alla är så hungriga att dom håller på svälta ihjäl så då märker dom inte om den inte är perfekt  :P
Eller oxå super jag ner dom innan så är dom inte heller så brydda i maten...

Det löser sig! Eller?



Det är ju så att man skämms över att vara svensk

2008-06-19 @ 18:27:25
En bedrövlig insats av Sverige igår och jag skyller det mesta på Lagerbeck. Om han brytt sig om att kolla på sina motståndare och uppmärksammat hur snabba Ryssarna är hade han kanske plockat ut ett annat lag i startelvan. Jag blev så jävla förbannad då han dessutom säger att "Det räcker med att spela lika" och menar att Sverige i första hand borde backa hem och spela deffensivt. Hallå, har inte fotbollshistorien lärt honom någonting. Jag menar har ett enbart defensivt spel någonsin fungerat för något lag?? Är inte Italien ett utmärkt exempel på vad den typen av försvarsspel slutligen leder till? Och truppen, han hade bara Zlatan som var egentligen målskytt. Varför inte gett Kim Källström och Sebastian Larson en chans från start. Efter Rysslands 1-0 mål tyckte jag han borde plocka in Marcus som stöd åt Zlatan och Henke och köra på trebacks linje men nej då, först i 80:e minuten då Sverige var för trötta för att orka prestera och hade förlorat allt självförtroende plockade Lasse fram sitt ess ur rockärmen.
Och varför jobbar han inte med mittfältet. Daniel Andersson och Anders Svensson verkar inte ha hört talas om att det går att passa frammåt. Då någon får bollen och försöker sig på ett anfall följer inte laget med utan mittfältet står kvar och tittar efter bollen istället för att ta en löpning och skapa lite luckor för djupledspassningar. Så då tvingas den som har bollen att passa bakåt och så blir det en halvtarvlig långboll som Zlatan och Henke ska lyckas ta ned. Laget måste med upp i anfallen. Visst, Zlatan är grym men förväntar sig alla att han ensam ska dribbla bort fyra motståndare och göra mål???

Suck, det är ingen ordning på fotbollen. Jag vet inte ens om jag tycker Sverige förtjänade att gå vidare efter den hemska matchen igår. Jag åker till belgien den 25:e och kanske låtsas jag komma från holland. Nu får Sverige ta och skärpa sig ordentligt!


Sommaren är här på allvar

2008-06-16 @ 15:23:44
Idag var första dagen jag lan säga att jag haft sommarlov/Ledighet?? Vad ska man kalla det? Det var lite smådrygt att jobba onsdag, torsdag,fredag då man var så slut efter studentfirandet. Jag oroade mig över att jag skulle jobba idag, jag gillar mitt jobb men idag ville jag verkligen vara ledig så det var skönt att få vara det. Jag och Em var inne i stan och glassade runt. Jag köpte en tröja, ett linne, ett par skor, en sjal, plastskedar, en fläkt, och batterier inför festivalen :D
Om bara två veckor åker jag till Belgien och får se en massa bra band. Jag längtar så otroligt mycket.

Först är det midsommarfirande hemma hos mig, det blir oxå najs. Jag och Em har dragit ihop ett skönt gäng och ska grilla och äta middag. Det blir fläskfile, majskolvar, färskpotatis, paprika, lök, oliver, champinjoner, jordgubbar, vin/öl och så någon förätt. GOTT. Och bäst av allt, eftersom det är min fest är SILLEN bannlyst från matbordet. Så vill ni äta rå fisk får ni käka det någon annanstans. Jag hoppas det blir fint väder och att farsan kommer sig för att montera upp terassvärmaren han köpt så vi slipper frysa.

Nu ska jag ut och lägga mig i hammoken ett slag och dricka min kaffe.


Sjung om studentens lyckliga dar

2008-06-14 @ 13:44:22
Hej kära vänner, jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men det är väl kanske först nu jag börjat nyktra till. Jag Frida Julia Nygren har tagit studenten och är numera nyskild från min älskade klass SMBL 05. Tack alla vänner för en underbar dag, ni kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Jag säger inget mer utan låter bilderna från i onsdags tala för sig själva.



  
   
  
  
  
  



Idag

2008-06-09 @ 18:15:46

Den här morgonen var ingenting som vanligt. Jag hade ett otroligt flyt. Jag sov en halvtimma längre än jag brukar, tog en lång dush, hann med både att torka håret, sminka mig, äta frukost och brygga kaffe och jag var ändå i tid till jobbet. Väl inne på jobbet hade Emmelie köpt jättegoda kakor till receptionen och på radion spelade dom system of a dawn. Nu började jag bli lite misstänksam över att jag hade sådant flyt. Dock varade det ungefär bara fram till lunch. Då hörde jag på radion att det förmodligen skulle SNÖA på min student, jag snubllade in i en stor träplanka, rev ner den samt massa papper och loggor, brände mig på OCH spillde ut mitt kaffe på mig själv. Everything back to normal dvs.

Nu ska jag iväg på brorsans skolavslutning. Blir kanske lite tårta iaf :D



Helgen

2008-06-08 @ 13:27:43

Dagen började inget vidare i dag. Jag inledde min morgon med att göra en kattastrofal snubbling i trappan á la Frida. Ännu flera blåmärken till studenten, Yepiiiiiie.

Helgen har varit najs. I fredag var jag och grillade med klassen och sen drog jag med några polare på sommardroskan.  Jag skulle ha kört nykter den kvällen men jag hade glömt hur jobbiga 18 åringar på krogen är. (Det är ju inte för intet jag inte besökt EXEM sen i januari) Jag ska väl inte dra alla över en kant men det kändes verkligen som om stället var fullproppat med "Jag är på krogen för första gången i hela mitt liv och är övertygad om att jag är en apa" 18 åringar. Dom skrek, drog varandra i håret och klättrade på möblerna. Jag kände mig som en sur gammal gumma och behövde några öl för att orka. Live bandet var dock sjukt najs och jag rejvade loss till låtar av Guns'n'Roses, AC/DC och andra gamla rockklassiker.  Träffade en riktigt söt kille och eftersom det är Umeå så kände han naturligtvis mina kompisar och vi hade dessutom gått i smamma klass en vecka. Smal world. Det är verkligen roligt det där hur alla har någon conection till alla i Umeå. Jag minns när hagamannen åkt fast och min kompis Marcus i sthlm skojade och sa "Jag lovar att Frida vet någon som hade någon förbindelse till honom" Jag kunde sådär på rak hand räkna upp sex personer. Eller den gången jag var nere i våras och gick på stan med Emma som glatt pladdrade på om sin skiva varpå hon frågade när jag hade min. Jag förklarade att man inte har skivor klassvis i Umeå utan att vi har en enda stor gemensam. Hon började asgarva och sa "den var bra" innan hon såg mitt ansiktsuttryck och häpnat tillade "Nej, du var SERIÖS"
Trotts detta älskar jag Umeå.

Lördagen skulle jag och Daniel på stan för att hitta pressent åt Eva och Solja. Vi gled runt i solen med våra Frappistas (typ is latte/slush - asgoda) Och kände oss som riktiga stjärnor. Jag hade Britney knuten för att irritera honom lite extra :P
Vi hittade världens bästa pressent iaf. Sen började jag få mgrän och var tvungen att dra hem. Jag hade en mycket ospännande kväll. Jag tyckte synd om mig själv som hade så ont i huvudet och åkte för att köpa en häägendazz jordgubb till fotbollen. Men ICA på Teg är ett primitivt och ociviliserat ställe så naturligtvis hade dom slut på min glass även denna vecka. Det blev  Värktabletter, lite mat och somnade 10.. Fucking cooling jag är.

Idag är klockan nu 13.19 och jag har hittills bara klantat mig katastrofalt EN gång idag så stay uppdated för jag känner på mig att det inte är den sista. Snart är det studenten och vem vet vad jag lyckas med då. Kanske river jag flaket vi åker på, sprätter upp champangekorken i ögat på en lärare eller sätter mig i tårtan...



Klupigast i världen, okej I edmit

2008-06-05 @ 22:41:00
Inte nog med att jag i förrgår på en sträccka av 100 meter och en tid på mindre än 5 minuter lyckades slarva bort båda bilnycklarna och husnykeln. Det kunde ju räcka med otur på en vecka, men icket om man heter Frida. Idag var det dags för mig igen att tabba mig. Min mormor skulle baka jordgubbstårta och hade slut på ingredienser och snäll som jag var erbjöd jag mig naturligtvis att köra iväg till ICA och handla åt henne. Väl framme i kassan så lyckas jag på något vis välta korgen, jag hade plockat ur allt utom den stora burken med jordgubbssylt. Det sa KRASH och jordgubbsslem och krossat glas flög åt alla håll och kanter. Som om inte detta var nog hade jag naturligtvis valt kassan där hela ICA:s skräck jobbar och om blickar kunde döda alltså. Det typ ångade ur öronen på henne och eftersom hon inte kunde skälla alltför mycket på mig som var kund var det närmsta anställd som fick ta smällen.

Efter detta ödesdigra handelsuppdrag åkte jag med Emmy och Annelie till stranden. Det var jättemysigt och bara andades sommar. På kvällen hade jag och Em picknick. Inte med saft, kaffe, bullar eller kakor utan med något mycket bättre. Det är fördelen med att äta med någon man känner väl, man picknickar på det man är sugen på! Dvs Chips, dipp, fanta erotiska frukter och massa Marabou daim.

image87


Jag

2008-06-05 @ 13:23:34

Jag är som en för liten bägare

Fylld till bristningsgränsen

Minsta lilla droppe får inte plats i mig

Jag svämmar över

Jag är som ett löv för vinden

Flyger okontrollerat av en impuls

Jag tänker aldrig efter

Förrän det är för sent

Jag är som ett barn

Nyfiken och frågvis

Tycker om allt och alla jag möter

Älskar utan baktanke

Det är ditt fel

Det är ditt fel att jag inte längre kan hantera mig själv

Allting är ditt fel

Det känns lättare att skylla på dig för då slipper jag ta ansvar

Fast jag innerst inne vet

Bara jag svarar för mig själv



Opperation rädda zebran

2008-06-03 @ 15:59:35
Just nu är det bara sånna där slödagar kvar i plugget innan vi äntligen blir fria. Lärarna undrade igår eftr förslag om vad vi kunde göra på bilden och jag föreslog till hela klassens irritation att vi skulle reparera den jättestora, trasiga zebran några bildelever gjort årtionden före oss och som stått och förfallit år efter år. Idag är jag dock sjuk så jag kan inte ens hjälpa till med "rädda zebran" och alla är ännu argare på mig förmodligen. 


Det är inte okej

2008-06-02 @ 19:08:21
Fredagen började bra. Daniel hade vip inbjudan på skarinska och vi förade lite hos mig innan vi drog vidare till Åhlidhem. Vi hade askul, rejvade runt och snackade med alla möjliga människor innan vi slutligen hamnade med några tjejer i min klass.

Jag har haft bakfyllenoja hela lördag, hela söndag och hela idag. I lördags vaknar jag med en migrän som inte är av denna värld och en främmande tröja som inte är min. Då jag försiktigt rör på mig smärtar det till som satan i handen, förvånad ser jag på den svullnade handen försöker röra fingrarna utan framgång och inser att den kanse är bruten. Jag hasar mig upp till spegeln bara för att upptäcka att jag har konstiga bruna fläckar över hela kroppen, som värsta dalamtinen. Efter en grogg bestående av treo och treokomp beger jag mig iväg till akuten för att se om handen är bruten. Jag sitter där i flera timmar och försöker komma på vad det är jag har gjort kvällen innan. Allt är fullständigt klart fram tills dess att jag sätter mig i Elins soffa där tar minnet slut. Klockan fem har jag äntligen fått fått handstackarn omlindad och jag åker och plockar upp min polare Daniel som jag var med kvällen innan för att dra en pizza och filmkväll. Med hans hjälp börjar minnet från kvällen återvända. Jag hade tack och lov inte gjort något pinsamt utom att  jag och Daniel gick tillbaka in i Elins lägenhet då hon inte var där för att ta lite vatten och låna toan innan vi gick hem och lyckades däcka där. Jag på toan och han i köket  :S Jag skämms som fan nu i efterhand, jag brukar aldrig bli sådär dragen, det är liksom inte okej i min ålder och jag vet inte riktigt var det gick snett. Jag borde verkligen veta bättre och det är inte okej för mig själv. Det var en jäkla tur för mig att mina polare var där och nu blire till och ta det lugnare i framtiden.


-Info-



-Hej jag heter Frida och bor för tillfället i Umeå där jag studerar till Journalist. På min lediga tid gillar jag att dyka, se fotboll och umgås med vänner. Den här bloggen handlar om mig, mitt liv, min katastrofala klumpighet och min vardag. Välkommen!

-Kontakt: [email protected]

-Kategorier-

-Arkivet-

-Länkar-

-Translate-

-DesignBy-