Work of art

2007-11-29 @ 15:58:25
Jag säger bara en sak, och det är Didier Drogba! Om man bortser ifrån att jag inte tycker han är snygg så är jag nog förälskad, killen är ju så jävla grym. Här har han varit skadad och allt åsså kliver han bara in och gör iskallt 2-0 på 20 minuter. Drogba är en fotbollsspelare jag verkligen kan sitta och beundra framför Tv:n han har sånn kontroll. Dels är han själv snabb och träffsäker men han är så duktig på att ge andra lägen och skapa chanser också. Fick jag bestämma  vem som skulle ha priset "bästa spelare 07" den 17:e så vet jag vem jag skulle rösta på.

Egentligen håller jag nog inte på något internationellt lag men jag får nog erkänna att jag börjat favorisera Chelsea en aning, främst för att Drogba och Terry tror jag. Jag diggade dessutom (rätt ensam om det jag vet) Mourinho. Visst kunde killen vara en riktig diva i media men han hade sin charm och som tränare var han grym, inget snack om saken. Lagerbeck skulle kanske ringa honom och få lite tips över hur man kan få ett spel att fungera med hjälp av långbollar. Avram har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om än bortsett ifrån att han typ är identisk med Herbert Lom, kolla själva :D

    


Aldrig mer

2007-11-26 @ 12:29:48
Igårkväll låg jag och vered mig som en mask i sängen när jag skulle sova. Jag var supertrött men samtidigt speedad och till råga på allt har jag gått omkring med huvudverk/migrän dygnet runt i en vecka snart. I desperation drog jag upp en tidning från golvet och började planlöst läsa ihopp om att den skulle trötta ut mig. Så plötsligt fastnade jag för en artikel om självkänsla och det gick upp för mig varför jag inte kunde sova och varför jag hade migrän.

Jag har aldrig ens tänkt tanken att det skulle vara något fel på vare sig mitt självförtroende eller min självkänsla. Jag är inte det minsta rädd att komma med åsikter, prata offentligt eller tycka tvärtemot andra. Inte heller ser jag ner på mig själv, jag tycker jag är precis lika snygg och bra som alla andra, ibland mer-ibland mindre men jag är nöjd med mig själv. Jag vet vem jag är, vad jag står för och vad jag vill och med detta trodde jag att jag hade utomordentlig självkänsla. Igår slog det mig dock att så inte var fallet då jag insåg att jag låtit en bit av min integritet försvinna ifrån mig nämligen min självrespekt.

Jag försöker alltid vara så vänlig och snäll jag kan mot allt och alla för att alla ska tycka jag är snäll och trevlig. Jag är så rädd för att konflikter ska uppstå att jag alltid lägger mig platt under andras önskningar och beteemde för att inte såra någon eller bli osams. Trotts detta insåg jag att detta beteende hade både sårat och kränkt den allra viktigaste personen i mitt liv, nämligen mig själv. Jag insåg plötsligen varifrån huvudverken kom. Jag var arg. Arg, arg, arg på en massa människor jag tyckct behandlat mig illa. Sedan insåg jag att jag hade inte ens rätt att vara arg på dem. Genom att inte säga ifrån då jag tyckt att folk i min omgivning betett sig oschyst mot mig hade jag skapat min situation själv. Jag hade låtit en massa människor trampa på mig.

Naturligtvis kan man ju tycka att vissa borde fatta själv att deras beteende är fel men om de nu av någon anledning inte gör det så är man ju fan skyldig att upplysa dem om det. Och om jag inte vill bli behandlad som en dörmatta är det verkligen dags att sluta bete mig som en.


Våldtäckt Sverige!

2007-11-18 @ 14:32:47
Så pinsam match igår. Jag tror det är första gången jag ärligt kan säga att jag riktigt skämts över att vara svensk. Okej att Spanien uppriktigt sagt har ett bättre lag men Sverige försökte ju fan inte ens. De hade inget självförtroende över huvudtaget, med den inställningen är det väl inte konstigt att det går dåligt. Sedan klagar folk på Zlatan, det är väl förfan inte hans fel att Sverige presterade så jävla dåligt igår. Killen är ju grym, alla mins väl hans otroliga skott i mål utanför straffområdet förrförra veckan. blir inte det en av nomineringarna till årets snyggaste mål blir jag besviken. Hur som helst så med ett så omotiverat lag kan jag inte klandra honom för att han inte var fantastisk, fotboll är ett teamwork och inget enmannaspel.

Jag blir bara så leds, det är samma ska varje match. Jag brukar klaga på att Italiensk fotboll är trist med allt försvarsspel och taktik men Sveriges då?? Anfall, djupledspassningar samt uppspel verkar landslaget inte ha hört talas om. Vi har ju inget mittfält. Visst, Daniel Andersson gjorde ett snyggt mål förra emkvalsmatchen men jag tycker inte killen platsar i landslaget. Ser de på Percys tårar för att få inspiration till sina matcher eller? Med motiveringen att vid minsta lilla motgång tänka (Jasså, men vet ni vad vi göj då? Då läggej vi nej det häj) Det finns ju ingen som kan knyta ihop passningarna på mittfältet och genomföra ett anfall. Bara bakåtpassningar och då någon väl försöker sig på ett uppspel är det ingen som orkar ta en löpning för att skapa lite luckor utan alla står och hänger och väntar på att bli ifråntagna bollen. Då och då görs ett halvhjärtat försök att nå straffområdet med en långboll men that's all.

Varför kan vi inte ha ett landslag att vara stolta över, eller åtminstone ett som gör sitt bästa och försöker? Varför kunde jag inte ha fått växa upp på Brolins tid?? Efter Spaniens 3-0 mål slog jag av TV:n och gick och la mig. jag orkade inte se våldtäckten längre.


Önskelista fem i topp

2007-11-17 @ 14:55:34
Som alla vet börjar det nu närma sig jul och det är därför hög tid för önskelista. Helst av allt önskar jag väl mig världsfred och att isbjörnarna får leva och sånna saker men like thats gonna happens... Här kommer i alla fall fem i topp på det prylar jag vill ha under min gran i jul.



  Högst upp på önskelistan hamnar ett smycke ifrån fantastiska Frey Wille. Har du inte redan spanat in deras juvliga smyckes kollektion med allt ifrån bilder av Gustaf Klint till vackra mönster inspirerade från världens olika kulturer så gör det.  http://www.frey-wille.com/ <--kolla in.

På andra plats kommer en ny fräch mobiltelefon. Min förra la sig till med extra finesser som att inte ringa då folk ringde (i bästa fall fick jag ett sms med om att jag hade ett missat samtal, i bästa fall) Sen när folk skickade sms till mig kom de fram flera timmar försent, ibland inte alls och då jag ringde någon kunde den lägga på av sig själv mitt i samtalet. Nu har jag iaf brorsans förförra mobil ifrån medeltiden som hålls ihop av en tejp. (Jag skäms när det ringer)

På tredje plats kommer en ny akustisk Gitarr då min gamla helt plötsligt trillade omkull och gick av på mitten. Jag kräver inte precis en 7000kr Ibanez eller nått men en vanlig bra fungerande gitarr med stålsträngar.


På fjärde plats vill jag ha en silkepil från Braun. Det verkar vara ett perfekt sätt till släta ben. Jag vet ju inte hur bra dom funkar så vågar inte kosta på mig en själv ifall det skulle vara helt värdelösa.


 På 5 plats kommer shampo och balsam ifrån Sebastian professionals Laminates Cellophanes, specialanpassat för blont hår och med en ljuvlig doft av lavendel. Jag har provat många shampon men inget slår detta, håret blir frächt, lätt, mjukt och glänsande och det håller sig frächt länge. Hår ska kännas som hår!!! Underbar produkt.


Jäkla kyla

2007-11-15 @ 22:51:57
Jag HATAR Umeå på vintern. Det blir så sabla kallt och jag är väldigt varmblodig av mig.
På kvällen när jag ska sova har jag dubbla par med strumpor, varma pyjamasbyxor i plych, ett sovlinne, en extra tröja och täcke och trotts detta fryser jag!! Sen kommer morsan in ba :Guuud vad du har varmt härinne ska jag inte se om jag kan skruva ner värmen i elementet... Hon vill att jag ska frysa ihjäl visst.. det verkar naturen oxå vilja. Jonna har gett mig dåligt samvete för att jag tar bilen så ofta till plugget med tanke på den globala uppvärmningen så idag skulle jag vara snäll mot naturen och gå hem.
Hur tror ni naturen tackar mig, jo genom att blåsa in 70miljoner (åtminstone femton) minusgrader under alla mina kläder (trots att jag pälsat på mig till michelingubben) och blåsa kall snö i mitt ansikte och låta mig halka en sisådär fem gånger. Verkligen vänligt av dig naturen, tack ska du ha.

Om man bortser från alla stackar isbjörnar har jag verkligen ingenting emot global uppvärmning. Låt sabla holland svämma över och låt Sverige få varmare vintrar.


R.I.P. Algot och en köttätande växt

2007-11-14 @ 16:42:51
Jag får nog inse sanningen. Algot (den sjubente spindeln som bodde i min lägenhet) har nog dött. Jag har inte sett honom på en månad nu, jag befarar att han kanske slunkit in i damsugaren - fast jag damsuger så sällan :(....
I alla fall är han borta och det är oxå den aceptans jag börjat utveckla för spindlar. Igår började jag tokgråta och höll på svimma av panik då morsan skulle skoja och kom med en långbenspindel emot mig. Så tillbaka på ruta ett, nu vågar jag inte vädra mitt rum längre, det är då de kryper in :S

Men men, när jag inte har stackars halte Algot att mata med flugor har jag istället en KÖTTÄTANDE VÄXT :D Egentligen är den Oskars, han fick den i födelsedagspresent, men det är jag som håller den vid liv. Det är mitt största nöje att mata den då jag hittar en fluga :D.. Synd att man inte kan dresera dem att bita människor oxå, det skulle vara lite ballt om man inte gillade någon åsså kunde man ba släppa lös den köttätande växten på dom :D

 <--- En sånn äre jag matar :D


Sex and the City

2007-11-13 @ 16:13:34

Hade värsta mysdagen igår, var med Em på stan och handlade julklappar och sedan på kvällen satt vi hos henne och käkade hägendazz (jordgubb förstås) och kollade på gamla avsnitt av sex and the city. Jag fick värsta nostalgin. Jag önskar jag hade alla Caries skor och att jag hade Samanthas självförtroende. Fast så bra förebilder är de kanske inte, jag menar hur många tjejer inspirerades inte av att börja röka på grund av serien exempelvis. Jag kände själv igår att jag också ville sitta på balkongen på morgonen och se så där sexig och softisikerad ut med min cigg. Jag som hatar cigaretter. Fast jag är lite som en guldfisk gällande dem. Varje gång jag är dragen så ba "Ja kul att blåsa rök, socialt, bra plan" sedan på kvällen då jag borstar tänderna tänker jag alltid "blä, äckliga rök smak, jag ska aldrig röka igen" och så håller det på, den onda cirkeln rullar vidare. Men det skulle ju knappast skada min självkänsla om jag fick vara lite som Samantha, om än vill jag kanske inte vara lika sexuelt exprimenterande men åtminstone lika självgod.

image14     Ja vad kan man säga, me likeiii :P



Ny vecka imorgon

2007-11-11 @ 19:02:22
Idag känns allt mycket bättre fast det är söndag och den vanliga söndagsångesten naturligtvis infunnit sig :P Den blir inte bättre av att jag inte gjort ett skit av de skolarbete jag borde ha gjort :P Men helgen har varit helt underbar i alla fall :)

Jag har dessverre blivit ricktigt adicted av nässpray och kaffe. Kaffet förökte jag skära ner på under lovet, jag drack inget alls på två dagar men så fort det blev måndagsmorgon var allt fördjäves. En kopp innan skolan, två koppar i skolan, en då jag kom hem, en innan middagen, en efter  och på den vägen är det dessverre. Fast idag har jag bara druckigt 2 men en tredje är inplanerad här snart.


Uppsidedown eller hure nu stavas

2007-11-09 @ 14:43:48

Nu äre upp och ner igen, jag hatar att jag inte bara kan stänga av.. Ibland vill man inte att folk ska bry sig utan man vill bara vara ifred men jag skulle lika gärna kunna gå runt med en stor blinkande neonskyllt i pannan där det står ARG, LEDSEN, IRRITERAD, GLAD osv för så tydligt syns det på mig vad jag känner. Ibland räcker det med att jag ska svara i tellefonluren för att folka ska höra hur jag mår även om jag själv tror jag låter helt normalt.

Vet inte om jag känner för att dra ut i kväll men nu har jag ju bjudit hit massa folk så jag har väl inte så mycket val, eller dra ut är väl okej men det är det att jag måste städa som är det jobbiga. Lyckas jag massakera någon ny kroppsdel hamnar jag väl snart i gipsvagga...



Oturen vs klumpigheten fortsätter

2007-11-08 @ 15:49:00
Jag började dagen med att massakera min andra hela fot (den jag inte tappade borrmaskinen på) genom att smälla in foten i en dörrkarm så en bit av nageln lossnade och blodet forsade... Så nu har jag ont i båda fötterna..surt..

Vi skulle på dockteater med klassen idag men eftersom jag och Kitty hade (fräckheten) att komma 2 minuter försent trotts att vi stressat så vägrade personalen släppa in oss...
Efter det besökte jag killarna på helhet för att hämta mina tavlor. Jag hade lovat dem att baka något som tack för att jag fick dem gratis men det hade jag inte tid med så jag stannade på Ica...Vid närmare eftertanke skall de nog bara vara glada över att jag inte bakade själv :P

   <--- Dessa skönheter av Liselott Watkins ska nu upp på väggen.


Otursförföljd eller bara klumpig??? I mitt fall är det nog både och...

2007-11-05 @ 11:21:15

Idag är den näst värsta dagen på året, måndag morgon efter höstlovet :S.. Jag var trött som ett as trotts att jag inte krökade i helgen (Jag hade migrän och drogade mig med treo-comp) så det var inte så mycket val :P

Sthlm var underbart, det kändes inget kul att åka hem jag saknar er alla så mycket :/ Kanske lite extra nu eftersom jag tycker så synd om mig själv. Det har kommit snö, SNÖ SNÖ SNÖ (hur mycket jag än vill kan jag inte längre hävda att det är sen sommar). En dag börjar aldrig bra då man måste krypa in genom bagageluckan för att dörrarna frusit fast, de har en tendens att göra det på morsans bil. Det är väl okej hemma men folk tror ju man är smått rubbad då man klättrar ut genom bagageluckan i plugget. Till råga på allt värker min fot, jag har ett stort jävla köttsår och ett blåmärke på sidan efter att jag tappade en borrmaskin på den igår. Förbannad som jag var på maskinhelvetet slängde jag iväg den med all kraft och orsakade ett litet (nja okej, ett medelstort) hål i bänken i mangelrummet. Mamma lär ju flå mig levande om hon upptäcker det så jag la tvättkorgen ovanför och hoppas på att vid den tiden hon upptäcker hålet får någon annan skulden...

Fy vilken dag :S Ikväll vill jag bara krypa upp i soffan med ett stort paket hägendazz jordgubb och slö titta på någon champions league match...



-Info-



-Hej jag heter Frida och bor för tillfället i Umeå där jag studerar till Journalist. På min lediga tid gillar jag att dyka, se fotboll och umgås med vänner. Den här bloggen handlar om mig, mitt liv, min katastrofala klumpighet och min vardag. Välkommen!

-Kontakt: [email protected]

-Kategorier-

-Arkivet-

-Länkar-

-Translate-

-DesignBy-