Ninja sköldpaddor

2008-02-28 @ 20:35:06
Jag har fått en plan angående husdjur. Jag ska jag införskaffa mig fyra stycken ninja sköldpaddor. Varje sköldpadda ska få ett eget band i blått, rött, orange eller lila runt skaler, jag ska träna upp dem som mina vakthundar så det biter inbrottstjuvar och på kvällarna ska jag och mina ninja sköldpaddor sitta i soffan och äta pizza. Hur ballt vore inte det.

En sådan här samling skulle jag kunna tänka mig.
Från vänster : Leonardo, Michelangelo, Donnatello och Rafael

   


Någonting säger mig att det lär dröja

2008-02-27 @ 16:03:53

Igår anlände ett mycket roligt paket ifrå laRedoute till mig innehållande bland annat dessa ursöta små virkade skor. Jag har väntat efter att få ha dem på fötterna och jag lär få vänta ett bra tag till. Så ere och bo i Sibirien, idag vare snöstorm och när det ser ut som på bilden nedan känner jag att det lär dröja innan våren kommer.

   



Ren safari

2008-02-24 @ 19:29:02
Fredagen var den hitills mest mystiska dagen i mitt norrlänska liv. Det jag upplevde den kvällen nådde över alla fördomar som går att ha om oss norrlänningar tror jag.  Det hela började med att Märta och Linn hade hyrt en stuga i vindeln och skulle dit med några tjejer och undra om jag ville haka på. Jag hade inget bättre för mig och att sitta och chilldricka med tjejerna lät kul så vid femtiden packade vi i hop oss i lill Fridas bil och så bar det av i en och en halv timma genom skogen. Tji fick jag för tjejkväll för LInn hade tydligen bjudit dit några killar ifrån vindeln också. Vi hade lite fördommar om hur dom skulle se ut (Flanellskjorta, keps, löst grovsnus osv). Dock dök det upp ett gäng trevliga grabbar som såg helt normala ut så jag måste säga att jag blev lite besviken.

Men så helt plötsligt skulle vi vidare till någon fest ännu mer avsides och ännu längre in i skogen så vi packade ihop oss i två bilar och vad tror ni dyker upp efter vägen om inte en RENSVÄRM!!! Det var jättemånga och dom var helt dumma i huvudet, bara stod mitt på vägen och glodde fast vi tutade, jag hade kunnat sticka ut handen genom fönstret och klappa en :S
Sedan anlände vi till världens ende. Någon lokal mitt ute i skogen där det var "fest" och här levde 99% av folket upp till fördomarna. Det var rutiga skjortor, skoteroveroler, hocky-frillor, kepsar och naturligtvis grovsnus. En del av dom pratade med sådan dialekt att jag inte ens begrep vad de sa. Värst var en kille som kom med sina äckliga snusfingrar och började rufsa om i mitt hår. Emmy och hennes kille skulle dra tillbaka till stugan vid ett, så jag hakade på dom. Vi mötte ytterligare 3 omgångar av utvecklingsstörda renar och sedan hade jag fått nog. När vi kom till stugan dissa jag alla andra och gick och la mig. Och vad tror ni inträffar då jag somnat? Jo då kom det två älgar och ställde sig utanför stugan!

  Märta i söt blommig skjorta och jag i skoggshuggartröjan jag knyckt av min bror


    Lill Frida och Linn men dom coolaste öronen (dom blir lysande röda när hon dricker)

 Jag och Em styrde upp med Blue Lagun


 


Grillad skärbräda och pajat lysrör???

2008-02-22 @ 13:35:50
Igår var en dag med mycket oflyt för mig. Morsan och Farsan var i sthlm och jag skulle laga mat till Gremelinen. Dels klagade han på min köttfärsås för att jag hade krossade tomater istället för ketchup i (han kan nämligen inte äta någonting som tillhör kattegoin grönsak) sedan la jag skärbrädan av plast på spisplattan utan att tänka på den och den smälte och flöt ut över spisen. Som smält ost nästan och det luktade förfärligt. Jag fick panik o började skrapa bort så mycket som gick med en osthyvel, sedan hällde jag kemikalier på så då försvann det. Jag tror inte pirayan misstänker något...

På kvällen skulle jag leka med Daniel, han hade köpt ett lysrör till sina sköldpaddor som jag först råkade sparka ut nedför min trapp och sedan snubba på. Jag hoppas att det höll. Bortsett från detta lyckades jag även halka utomhus två gånger.  Altenativet att skaffa halkdobbar som gamla tanter vore kanske ändå något för mig.


Lyckligt slut

2008-02-20 @ 10:03:46
Nu är jag inte bitter på alla jag känner i Umeå längre. Jag fick trots allt se matchen igår då kusinis var snäll och följde med mig. Jag gav henne choklad :)
Dock blev jag besviken på Chelsea lame spel och massor av felpassningar, jag hade nog förväntat mig mer. Men dom har väl inte hunnit träna så mycket med hela laget samlat och relativt ny teknik och allt men dom hade ju inte behövt stå och sova. Och jag hade velat ha Terry på plan. Jag sätter mitt hopp till nästa match.


Umeå - ibland suger ni faktiskt

2008-02-19 @ 17:50:48
Jag har längtat tills idag hur länge som helst. Åttondelsfinal OCH Drogba är äntligen tillbaka från sitt Afrikanska mästerskap. Truppen ser ut att bli grym ikväll men får jag se??? Nej, jag har ju inte viasat sport 2 och nu har jag i princip bett alla jag känner i Umeå på mina bara  knän att dom ska följa med mig till Olearys ikväll och se fotboll. Först gnällde jag på dom ynkliga tre personer jag känner här uppe som faktiskt gillar fotboll, sedan på alla dom som vet att fotboll existerar och sedan vem som helst bara jag får se matchen.

Seriöst, fotboll och bira och så föredrar dom att måla om taket i badrummet, jobba, dra och träna, lära sig alla kroppens ben på latin, vakta hundar, chilla framför TV:n, sitta vid datorn och vara allmänt dumma i huvudet. Svårt val, jag tror att alla hatar mig helt enkelt. Just idag hatar jag er oxå för att jag inte får se Chelsea.

Blir till och köpa hägendazz jordgubb sura i soffan till Liverpool - Inter och ge farsan onda ögat så fort jag får chansen för att han är en sånn skurk.


En hel dag tillängnad mig

2008-02-18 @ 17:39:19
Idag är det FRIDA, min aldelses egna dag - trodde jag, tyvärr måste jag dela den med någon Fritjoff. Jag fick ett par jättesöta leggigs av mamma i namnsdagspresent. Annars är det ingen som kommit ihåg mig om man inte räknar med Emmelie som råkade slå upp tidningen och se det på formen... Men men Annika kommer ju ihåg mig en massa dagar då jag inte har namnsdag typ Melker,Sverker,Borghild osv det räknas väl som något???

Grattis till er alla Fridor därute!

image49


Inte helt onajs helg

2008-02-17 @ 18:58:50
I fredags tog jag mig an det ödesdigra uppdraget att bestiga mitt eget MOUNT DOME (dommedagsberget av kläder) det tog mig tre hela timmar men inte nog med att jag blivit av med en del kläder nu så finns det plats i garderoben för fler och så är det ju städat :)



På kvällen var jag först på filmkväll med tjejorna och sedan blev det Rock, gamla LP skivor och öl med grabbarna. Det var najs båda två. Lördagskväll var en bra kväll, då tjänade jag mig nämligen 200 kr bara sådär. Jag var fyllechaffis hela kvällen och hade lagt beslag på farsans BMW och hade slutligen plockat upp Petter och Fredrik som varit på house of metal då någon random snubbe öppnar dörren och erbjuder mig 200 för att skjutsa honom till Åhlidhem (jag var inte den som banga) Sedan blev jag två hundra kronor rikare och så gled vi runt och lyssnade på Heel (mycket bra band för övrigt)

Idag skulle Petter städa så jag smet hem efter att ha hjälpt till med lite ölburkar och disk - bara för att bli beordrad om att dammsuga källaren. Doeh  <-- Ett Homer Simpson ljud... .

I fredags fick jag min Elle (Både Doutzen på framsidan och Liselott som stylist, yes!!!) Han bara skumma igenom den då men nu ska jag krypa ner i badet och mysa och njuta av den.  Först ska jag trycka på knappen till maskinen som pissar kaffe dock


Snart försvinner du - Jag ska föralltid minnas dig

2008-02-14 @ 13:36:38
Idag är det alla hjärtans dag och det finns en massa underbara människor jag skulle kunna blogga om. Jag väljer istället att blogga om en plats som ligger mig allra närmast hjärtat.

Ett ställe dit mitt hjärta alltid längtar
Ett ställe där jag är fri
Ett ställe där solen alltid skiner - även när det regnar
Ett ställe där jag får slappna av och vara mig själv
Ett ställe som alltid funnits där då jag behövt det, det har inte alltid gjort mig lycklig men det har gråtit med mig
Ett ställe vars historia föralltid finns ristat i mitt hjärta
Ett ställe fyllt med kärlek
Råsunda - Vad som än sker, föralltid, jag kommer alltid att minnas

Jag minns så väl den där gången jag för första gången satte mina fötter på Råsunda och stod andlös inför stadions makt. Det var som om att jag hittat hem, det var hit jag hörde.
Varje gång jag får chansen att sätta mina fötter där framöver tänker jag ta med vörnad för vem vet när det blir den sista???

Jag blir så jävla förbbannad. Där jag spelar gitarr (ett klaustrofobiskt, mögligt gammalt hus med trånga lokaler och flagnande målarfärg) har det varit en vattenskada men dom får inte bygga om, oooh nej det är straffbart att byta glödlampa utan att fråga - Det är nämligen K-märkt.. MEN RÅSUNDA DÅ???? Där har för fan skrivits Svensk och internationell fotbollshistoria med både herr VM 1958 och dam VM 95?? Arenan där Pelé satt sina fötter. För att inte tala om all klackhistoria och kända fotbollsprofiler som satt sina fötter där, men är Råsunda K-märkt?? Neeej dom kan minsan riva...
Att riva Råsunda för oss troende är som att riva Mekka eller torka ut Gangnes. Jag struntar fan i om Miltons porraffärer om han skulle kunna köpa loss våran arena för en ny kan aldrig bli samma sak. Någonting säger mig att "Swedbank arenan" inte klingar lika bra och personligt och aldrig kommer att vinna mitt hjärta såsom Råsunda gjort.

Snart kan du vara borta men jag ska föralltid minnas!


Jag är kär igen, denna gången i ett armband

2008-02-13 @ 15:12:34
image47
Egentligen tycker jag alla hjärtans dag är en fånig dag. Jag känner press på mig att jag måste skicka kort och köpa choklad åt folk som jag tycker om - annars tror dom att jag inte tycker om dom. Nåja, det är ju kul att få kort och choklad oxå. Imorgon är det alla hjärtans dag och jag är förälskad i det här armbandet  för 495kr från ÅsaHjärtaNiklas så om någon av mina vänner skulle ha gått och blivit miljonär sedan sist vi pratade vill jag ha det här i pressent!


Förälder = Royality????

2008-02-11 @ 17:35:52
Bäbisar
"Skrikande, snorande små stinkmaskiner" eller "söta, jolrande, mjuka och väldoftande"??

Personligen tycker jag dom kan vara både och, men det är inte bebisarna jag vill beklaga mig över idag utan deras nyblivna föräldrar som tycks tro att det har någon sorts royality privilegium runtom i samhället. Att köra en Teutonia eller Hartan är plötsligt som att komma glidande i en Limmo eller Rolls Royce.
Överallt inne i stan tar föräldrarna med sig barnvagen. Längst in i dom trångaste gångarna inne i klädaffären pressar dom fram den så att alla andra måste flytta på sig. Och gud nåde den som försiktigt styr undan vagnen med den sovande lille ungen för att komma förbi, detta klassas av föräldrana somm ett gruvlit fridsstörande och hotfullt brott mot deras lille och - i värsta fall belägrat med dödsstraff.

Snart börjar det bli läge att skaffa bollhav till Gymmet också efter vad en kille i min klass berättade: Mammorna tar med sig barnen till gymmet och placerar ut filtar, bebisar och leksaker på golvet mellan maskinerna medan de själva går och tränar. Ärligt talat - skaffa en dagisplats eller barnvakt!!! Inte nog med att dom som gymmar ständigt måste vara livrädda för att kliva på dom små ultottarna på golvet men det är ju farligt för barnen om de råkar komma åt någon tung vikt eller nått. Att sedan sätta sig mitt på golvet bland alla människor på gymmet och amma sin unge, där går väl ändå gränsen? Visst amning är naturligt och det är väl en sak att göra det diskret på offentlig plats i nödfall men detta är ju bara knäppt. Det är naturligt att bajsa också men för den sakens skull tar jag inte med mig en potta till gymmet och sätter mig och trycker.


Skön utekväll

2008-02-09 @ 19:30:08
Det blebv en riktigt lyckad kväll igår med diverse människor: både kändisar,normala,skumma och rikspuckon.  Jag och Mackan anlände till Exem runt tolvslaget, lite sent som riktiga stjärnor (Egentligen berodde det på att morsan hade "städat" aka "gömt" alla mina kläder i garderoben så jag letade sjukt länge efter min svarta T-shirt)

Vi hade riktigt kul, det var inte så mycket folk men jag träffade ändå lite kändisar här och var. En riktigt skum kille som inte hade körkort och var full tyckte vi skulle hänga med på efterfest i Vännes, det tyckte inte vi... Sedan drog vi fyllekäk på donken när Mackan blev orättvist påhoppad av en otrevlig norrlänning, åsså anklagar dom stockholmare för att vara otrevliga (yeah right) Han skötte det rätt snyggt iaf, hade det varit jag och jag vägt 50 kilo mer och klarat av att göra en armhävning hade jag inte tvekat att slå killen ifråga.


Gangster på ingång

2008-02-06 @ 17:14:40
                   image40

På Fredag kommer min barndomskompis Marcus upp och hälsar på mig. Det blir kul, men det är tur att han bara stannar över helgen för vi har nämligen en smula dåligt inflytande på varandra. Detta resulterar ofta i roliga men riskfylda situationer såsom att knycka brandsläckare, klottra, springa omkring på Volvos tak eller "låna" en båt för en roddtur på mälaren. Kanske ligger det i våran natur att hitta på stattyg.

Redan som treåring var Marcus en busunge och mamma kom på honom i köket utrustad med en stor sax och i full färd med att klippa sönder våran köksduk. Han la inte undan den innan hon hotade honom med dammsugaren för den var han rädd för. Själv var jag inte mycket bättre men jag var åtminstone inte lömsk med flit. Våra grannar hade en coocerspanniel som jag var väldigt förtjust i och en gång när vi var där på middag försökte jag mata honom med jordgubbar. Det var ju inte så farligt bortsett från att jag sedan la tillbaka alla jordgubbar han slemmat och slickat på i jordgubbsskålen som de andra gästerna åt ur - gissa om mamma blev arg då hon kom på mig.


Jag vet vad jag måste göra :S

2008-02-04 @ 13:17:05
Det finns få saker jag tycker bättre om än att shoppa nya kläder och det finns få saker jag tycker sämre om än garderobsutrensning. Trots detta är det ett obligatoriskt måste för mig två gånger per år. Det är alltid kul med en nystädad garderob, ibland sorterar jag kläderna efter typ av plagg, ibland färg, mode, märke, bekvämlighet osv... Dock ser det oftast ut som nedan igen efter någon månad....

Nu hittar jag ingenting och en städning av garderoben är snarast på sin plats tyvärr  :S


     


Ett gruvligt föräderi

2008-02-03 @ 16:11:22
Sluta upp att bete dig som en femåring säger mamma och pappa åt mig. Fattar dom inte att hans gruvliga föräderi är näst intill oförlåtligt. Gud så leds jag är på att farsan ska vara en sådan mansgris.

Nu har man ju tack och lov körkort med det var inte så många år sedan jag drömde om en moped. Tror nio jag fick någon när jag var 15??? Neej då var jag aldeles för liten och omogen för att klara mig i trafiken, sedan fyllde jag 16 och tjatade mig grön. Tillslut gick farsan med på att jag kunde få en, men fick jag en cross som jag så gärna ville ha. Nej absolut inte med motiveringen "Kommer inte på fråga dom är så omodärna och svårhanterliga, du behöver en cool scooter som fungerar inne i stan" vilket indirekt betydde "du är tjej du ska ha en tjej-moped"
Så blev det, jag fick en scooter. Den gick 45km i timmen. Jag ville få den trimmad men det var belagt med dödsstraff. Jag kunde absolut inte trimma den för då skulle den bli såå mycket sämre, lättare gå sönder, värdet på den skulle sjunka, jag skulle åka fast o få böter, det var så farligt och så vidare. Jag och pappa hade ett flertal diskutioner där vi skrek åt varandra.

Nu däremot fyller brorsan snart 15. Och idag när vi var ute och gick berättar brorsan att han 1: självklart ska få en cross och 2: att pappa personligen lovat att få den trimmad så den går 70km/h.

Sedan har vi det där med fotbollen. Farsan vet mycket väl att jag är mycket insatt och intresserad, jag sitter ju flera dagar i veckan o ser diverse premier leegue matcher osv. När det bara är jag och farsan då kan han vara hur schyst som helst och vi kan äta chips och drika bira och skrika framför TV:n men så fort någon annan av manligt kön är närvarande blir jag plötsligt okunnig och ingenting värd. Det är liksom smågrejer hela tiden och jag blir så jävla leds på den usla förädaren. I höstas hade vi köpt öl och chips för att ladda upp inför EM-kvalet, jag hade varit hos en polare tidigare på kvällen och under tiden hade pappas polare droppat förbi. Så när jag kommer hem för att se fotboll då har dom redan druckigt upp all öl (MIN ÖL) och ätit upp 50% av chipsen.
Sedan har han snackat i snart fyra år om att vi ska åka till London bara han och jag. Jag har velat åka dit hur länge som helst och se nåra matcher live och uppleva Englands suporterkultur osv.. Nej sedan berättar han och mamma ska till london men jag får inte följa med för dom vill åka själva. Jaha, visst det får dom väl göra men varför just London då morsan inte vill åka dit och jag vill dit så jag längtar ihjäl mig. Sedan berättar brorsan att han också får följa med så hela familjen ska dit utom jag för jag ska tydligen jobba??? Jasså det var ju en nyhet, tur att han talade om det för mig.
Eller EM biljetterna, farsan berättar stolt vid bordet att han kanske kommer kunna lägga vantarna på tre EM biljetter i sommar och jag blir eld och lågor. Men nä, vem får följa med om han får biljetter jo Henrik och Anders, två personer som inte har det minsta intresse what so ever av varken svenska landslaget eller fotboll. Så fort han inte hittar någon annan då duger jag som en av grabbarna men sen är jag "liten tjej" Jag blir bara så trött på han föräderi. Vänta bara tills jag blir rik. Jag ska se alla viktiga matcher och han får inte följa med på nån den skurken!

Eller då vi snackar jobb och han kläcker ur sig "Nej men Frida det kan jag absolut inte se som ett jobb för dig, du skulle aldrig klara det. Jag ser dig mer som en dagisfröken eller en förskolelärare"
Den grisen, jag ska bli rallyförare, bilmekaniker och lespisk (synd bara att jag inte tänder på tjejer) - allt för att reta honom och hans medeltida inställning av tjejer så mycket som möjligt.  


-Info-



-Hej jag heter Frida och bor för tillfället i Umeå där jag studerar till Journalist. På min lediga tid gillar jag att dyka, se fotboll och umgås med vänner. Den här bloggen handlar om mig, mitt liv, min katastrofala klumpighet och min vardag. Välkommen!

-Kontakt: [email protected]

-Kategorier-

-Arkivet-

-Länkar-

-Translate-

-DesignBy-